Hur spenderar du ditt livskapital?

capital

Föreställ dig att du har ett bankkonto där någon varje midnatt sätter in 1 440 kr. Du kan använda de här pengarna precis som du vill under det kommande dygnet, men när dygnet har gått så plockas de ej använda pengarna ut från ditt konto och du får aldrig mer tillbaka dem.

I ett sådant läge hade du säkert funderat noga på hur du skulle kunna använda de här pengarna på bästa sätt för att ge dig, din familj, dina vänner och andra du bryr dig om största möjliga nytta, tillfredsställelse och glädje. Du hade antagligen inte gillat om de vid midnatt bara försvunnit utan att ge dig något av värde. Du hade nog inte heller velat slösa bort dem på något som var mindre viktigt för dig.

Du har givetvis inte något sådant bankkonto, men du har något som är ännu bättre och mer värdefullt. I början av varje nytt dygn har du 1 440 nya helt oanvända minuter framför dig tills nästa dygn börjar. Det är helt upp till dig hur du använder den här tiden. Du kan välja att använda dem till något som skänker dig och andra glädje, till något som är värdefullt. Men du kan också välja att spendera den här fantastiska gåvan på att slötitta framför Tv:n eller än värre något som skadar dig eller någon annan.

Att ta till vana att varje kväll betrakta dagen som gått ur synvinkeln att den har varit fylld av tid som aldrig kommer tillbaka kan var till hjälp för oss att välja ett rikare liv.

united-kingdom-flag-1- This blog post in English

Author: Karl Ekdahl

International public health leader and creativity blogger.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: